Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Master of Business Administration

Master of Business Administration (MBA of MBA) is een internationaal hbo-opleiding en onderzoek (opleiding) in het management op het tweede niveau van de studie Slowaakse universiteiten. Volgens de Wet op het Hoger Onderwijs, is de MBA niet opgenomen in het hoger onderwijs in de Tsjechische Republiek en hoort daarom bij ons in een leven lang leren. MBA is ontstaan ​​in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw, toen het begon met de wetenschappelijke benadering van toepassing zijn op het management. De belangrijkste inhoud van het MBA-programma bestaat uit de kennis van de boekhouding, financiën, marketing, human resources en management, zodat zo veel mogelijk relevante praktische behoeften analyse en management strategieën te dekken. Afgestudeerden zullen een MBA te ontvangen, zoals geciteerd door de naam, samen met het desbetreffende certificaat of diploma. De studie is in eerste instantie bedoeld vertegenwoordiger van het midden en senior management, de eigenaar van de bedrijven, ondernemers, zakenmensen evenals medewerkers van het openbaar en het staatsbestuur, non-profit sector en de gezondheidszorg.

MBA is een eigenaardigheid van het koppelen van theoretische kennis met de praktijk. MBA is een "professionele" titel. Accreditatie lichamen voor MBA-programma's zorgen voor consistentie en kwaliteit in het onderwijs. Gespecialiseerde "business schools" in veel landen bieden MBA-programma's, hetzij als een dagelijkse externe of afstand, vaak met een gespecialiseerde focus.

De eerste "Graduate School of Business" in de Verenigde Staten was de Tuck School of Business van Dartmouth College. Het werd opgericht in 1900 en bood studie Master of Science in het bedrijfsleven, waarbij de voorloper van de MBA was.

Harvard Graduate School of Business Administration opgenomen de eerste MBA-programma in 1908 met 15 docenten, 33 vaste en 47 speciale studenten.
Aan het Massachusetts Institute of Technology, werd Sloan Fellows Program opgericht in 1930 als de eerste opleiding voor managers en mid-career ervaren managers gericht op management en leiderschap.
Andere instellingen in de Verenigde Staten waren: University of Chicago Booth School of Business in 1943, die voor het eerst opgezet vestigingen buiten de VS (in Barcelona en Singapore). In 1946, Thunderbird School of Global Management was de eerste school om een ​​MBA-programma gericht op globaal beheer bieden.
In 1950, Richard Ivey School of Business van de University of Western Ontario in London, Ontario, Canada, bekroond met de eerste MBA graden buiten de Verenigde Staten, die werd gevolgd in 1951 door de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika.
In 1955 werd hij gevestigd aan de Universiteit van Karachi Institute of Business Administration Karachi, Pakistan, in samenwerking met de Wharton School van de University of Pennsylvania en werd de eerste Aziatische business school biedt een MBA-programma.
In 1957, INSEAD werd de eerste Europese business school met een MBA-programma.
In 1986, Roy E. Crummer Graduate School of Business van Rollins College (Florida) was de eerste MBA-programma, dat vereist dat elke student had zijn laptop computer.
MBA is geleidelijk door universiteiten over de hele wereld in zowel ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden geaccepteerd.

Voorwaarden voor toelating tot het beheer van opleiding zijn in de meeste instellingen gelijk. De belangrijkste voorwaarde voor MBA-studie is afgerond ten minste undergraduate universitair onderwijs, die kan worden vervangen in uitzonderlijke gevallen voldoende en aantoonbare beheer van de praktijk. De duur van de studie kan verschillen en varieert van 1 tot 3 jaar. Studie kan full-time, afstandsonderwijs, parttime of online zijn. Programma's om zijn flexibiliteit en individuele benadering mogelijk deeltijdstudenten. Studies in het MBA-programma wordt normaal gesproken verdediging van proefschrift (master's thesis) en mondeling examen. Succesvolle afgestudeerden krijgen een MBA (de naam) en de juiste diploma.

MBA programma's bieden zowel theoretisch onderwijs in de fundamentele disciplines van het management, evenals het beheersen van de nodige praktische vaardigheden, zoals het. Probleem oplossen, besluitvorming, gedrag en communicatie. Tijdens zijn studie ze ook actief gebruikte methoden zoals case studies, educatieve spelletjes, rollenspel, etc.

Žádné komentáře:

Okomentovat