Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Hoe maak je een school die het MBA-programma biedt kiezen

MBA-opleiding wordt op grote schaal bedacht management training die alle aspecten van bestuurlijke werk van boekhoudkundige kennis aan de ontwikkelingsstrategie. Als iemand meer dan tien jaar in een leidinggevende functie heeft doorgebracht, heeft in principe geen behoefte aan dit type onderwijs.

Zo'n persoon zal het beter doen als u kiest voor een gespecialiseerde opleiding, zoals boekhouding en marketing. Daarnaast hebben veel scholen en onderwijsinstellingen bieden opleidingen afgestemd op de behoeften van ervaren managers. Ze kunnen worden afgesloten tegen een redelijke prijs en condities.

Voor de jongere managers, echter, de MBA is nog steeds een goede manier kunt u een solide basis beheer te krijgen. Bij het selecteren van deskundigen adviseren kandidaten op basis van drie fundamentele criteria gekozen: de opleiding accreditatie, reputatie en internationalisering scholieren.

Drie factoren

De accreditatie is gekoppeld aan de onafhankelijke kwaliteitscontrole curriculum. Als het programma niet door een onafhankelijke instelling is geaccrediteerd, voorzichtigheid is aan te raden, bijvoorbeeld om erachter te komen waarom dit zo is.

Het is mogelijk dat het programma nog te nieuw voor haar geweest te zijn geaccrediteerd. Een ander ding is wanneer hij een langere periode geleerd.

Wereldwijd zijn er twee toonaangevende organisaties die verschillende vormen van MBA-opleiding bij business schools accrediteren: het Amerikaanse AACSB en EQUIS Europa. Een derde organisatie AMBA richt zich voornamelijk op het Verenigd Koninkrijk. Vocational College accrediteert vaak - als het gaat om het leren van MBA-programma's - een Duits instituut FIBA.

Gerenommeerde rankings van business schools en MBA studies samengesteld en internationaal erkende tijdschriften, zoals de Financial Times. Het zegt veel over de kwaliteit en de reputatie van de school.

Op de bovenste posities in deze grafieken worden geplaatst Amerikaanse business schools zoals Wharton of Harvard, INSEAD Frankrijk van Europese en Zwitserse IMD.

Een uitzicht zegt dat als je besluit om MBA, de studie van de beste op een aantal van de beste scholen in de wereld. Wie heeft een MBA behaald aan een gerenommeerde universiteit, het heeft een enorm voordeel in de offertes voorafgaand aan afgestudeerden van MBA-type no-name.

Maar blind geloof in het klassement van de scholen kan ook lastig zijn, want er zijn ook mensen die slechts het topje vertegenwoordigen op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld, ondernemerschap is 's werelds toonaangevende school van de Amerikaanse Babson College, maar op andere gebieden nogal secundaire.

Het derde criterium - internationaliteit - speelt ook een belangrijke rol. Het verschil tussen de gemiddelde, goede en uitstekende MBA programma's zijn zogenaamde soft factoren. De diverse samenstelling van de studenten, hoe beter, omdat de samenstelling van leerlingen beïnvloedt sterk de kwaliteit van de studies.

Wie in contact komt met studenten uit verschillende landen met verschillende culturele achtergronden en percepties, overleeft meer betekenisvolle en lonende periode van studie, zoals degene die studeren met mensen uit hetzelfde land en dezelfde bedrijfstak.

Een belangrijk aspect van MBA is ook een mogelijkheid om een ​​netwerk van relaties met klasgenoten na voltooiing. Daarom is het goed om een ​​universiteit om acteren te studeren in dat deel van de wereld en dergelijke professionele gebied dat uw huidige en toekomstige behoeften voldoet kiezen.

Bijna alle scholen die een MBA-programma ofwel hebben hun vestigingen in het buitenland of samenwerken met buitenlandse scholen. Bijvoorbeeld, student bekende Europese shuttling tussen de Franse INSEAD in Fontainebleau en Singapore.

Žádné komentáře:

Okomentovat